Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 5η Δημοτικού έως 3η Γυμνασίου και υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council σε συνεργασία με τη Samsung Electronics Hellas, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, που διήρκησε από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή βράβευσης των σχολείων, που προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή για τα καλύτερα βίντεο/παρουσιάσεις με θέμα τη διαφορετικότητα. Ο μεγάλος νικητής που επιβραβεύτηκε από τη Samsung με έναν πλήρη εξοπλισμό «Ψηφιακής Τάξης» ήταν το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Ο εξοπλισμός αποτελείται από μία διαδραστική οθόνη και tablets και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών μέσω της πλήρους αξιοποίησης του εξοπλισμού από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
ρεβυθια φουρνου κοκκινιστα
Ο Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, Kyoung Il Min, δήλωσε: «Εκ μέρους της Samsung συγχαίρουμε όλους τους μαθητές, που έλαβαν μέρος σε αυτήν την σπουδαία πρωτοβουλία. Από την πρώτη χρονιά αγκαλιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» και γίναμε σύμμαχοι του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του British Council στην προσπάθεια να περάσουμε το μήνυμα ενάντια στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό. Προσφέροντας μια «Ψηφιακή Τάξη» στο βραβευμένο σχολείο, στοχεύουμε στην χρήση της τεχνολογίας προς όφελος των μαθητών και στην ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων ως εφόδιο για το μέλλον τους».
τροπικα ψαρια
ηλεκτρικος μυλος δημητριακων
Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους: ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ιωάννα Καρυοφύλλη, και πολλοί Έλληνες Ολυμπιονίκες, όπως η Βιργινία Κραβαριώτη, η Βούλα Ζυγούρη, η Μαρία-Λουίζα Βρυώνη, ο Δημήτρης Καφφάτος, τα κορίτσια του πόλο, Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου, Ευτυχία Καραγιάννη και Γεωργία Ελληνάκη και οι Παραολυμπιονίκες Παύλος Μάμαλος, Θοδωρής Αλεξάς και Αργύρης Νοτάρογλου.
Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 1.068 μαθητές από 126 σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας την υποστήριξη 159 εκπαιδευτικών. Οι εργασίες των μαθητών, που είχαν τη μορφή βίντεο ή παρουσίασης, έφτασαν συνολικά τις 279. Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γι’ αυτό το επίκαιρο θέμα και να εκφραστούν δημιουργικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου